Ben hazırım.

Domates konservesi yapıldı, turşular kuruldu.

Yine kızlarıma tarifleri bırakmak üzere bloguma not tutmaya geldim. Here we go;

dsc_0279-1

 

 

Domates Konservesi

Malzemeler:

  • Domates
  • 1 çorba kaşığı kaya tuzu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Domatesleri yıkadıktan sonra kaynayan suyun içinde biraz bekletin. Çıkarıp kabuklarını soyun, doğrayın. Düdüklü tencerenizi ölçü kabul edersek, 1 tencere dolusu domates için 1 çorba kaşığı kaya tuzu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip 20 dak kadar kaynatın. Önceden kaynar su ile yıkadığınız cam kavanozlara domatesi koyun. Kapak kısmı önemli. Eski cam kavanozlarınızı kullanabilirsiniz ama kapakları her sene yeni alın ve kullanmadan önce mutlaka kaynar suda yıkayın. Sıkıca kapaklarını kapattığınız domatesleri ters çevirerek güneş görmeyen bir yerde 1 gece bekletin. Ertesi gün düzelterek mümkünse kapalı, karanlık bir dolabın içinde saklayın. Afiyet şeker olsun 🙂

Turşu

Malzemeler:

  • Turşuluk bilimum sebze, ne severseniz, salatalık, domates, biber vs.
  • 1 lt su
  • 1 bardak üzüm sirkesi
  • 2.5 çorba kaşığı kaya tuzu
  • 1 limon
  • 10-12 tane nohut
  • Yarım demet Maydanoz
  • 7-8 diş Sarımsak
  • 1 avuç Kereviz sapı

 

Tarif:

Su, sirke, kaya tuzu 2-3 dak.  kaynatıp soğumaya bırakın. Turşuluk malzemenizi kavanozlara doldurun. Kavanozun içine çiğ halde nohut, maydonoz, kereviz sapı ve limonu da ekleyin. Son olarak hazırladığınız sirkeli suyu ekleyin ve ağzını sıkıca kapatın. 1 ay sonra organik turşunuz hazır!

Ps: I love you!

Yok lan, ne sevcem seni tanımam etmem.

Aklıma geldi, yazayım dedim. Bu arada verdiğim ölçü 1 kilo için. Daha fazla turşu yapıyorsanız su, sirke, kaya tuzunu orantılı olarak arttırın. Kereviz sapı, nohut, maydanoz, sarımsağı 4-5 litrelik kavanozlar için bahsettiğim miktarlarda eklemeniz yeterli.